מזון למחשבה

מזון למחשבה

כשמרכז השל חגג עשור לפעילותו, נבחר נושא המזון כנושא מרכזי בכדי להציף אתגרים ופתרונות לקידום קיימות. בשיאן של חגיגות העשור התקיים כנס הקיימות הישראלי בו השתתפו קרוב לאלף איש, ובו הושקה הרשת החברתית "שינוי ירוק" (שהקדימה את זמנה ולא צלחה את התחרות עם פייסבוק...), חולקה גם חוברת זו שכל שכולה מזון למחשבה. בחוברת ניתן למצוא לצד טובי המתכונים של עמיתי השל, סיכום עשור ותחזית לעשור של אילון שוורץ ומאמרים מרתקים - "על אוכל וקיימות" מאת ג'רמי בנשטיין, "איך להינות מהעולם ולהשאיר אותו שלם", מאת אנדרו סימס וג'ון סמית', "לחזות עולם מקיים", מאת דונלה מדוז, ו"לבנות מחדש את העולם", מאת פול הוקן.

קרדיט

מפורט בגוף החוברת.

מראה מקום

בנשטיין, ג'. ופוליבה ע'. (עורכים). (2008). מזון למחשבה. מרכז השל – המכון הישראלי לחשיבה ומנהיגות סביבתית.

ספריית מרכז השל

מטרת הספריה היא להעצים סוכני שינוי לקיימות באמצעות שיתוף ידע על מכלול סוגיו - מאמרים, ספרים, מדריכים ועוד. הספרייה נבנית בתקופה זו מהחומרים הטובים ביותר בנמצא בכדי להכיר לעומק ולרוחב את תפישת הקיימות. מעוניינים להציע מסמך לספרייה? צרו עמנו קשר. קריאה נעימה!